De geschiedenis van het bowlen

Door de jaren heen is bowling erg veranderd. Een verscheidenheid aan spelvormen en tactieken zijn ontwikkeld. Momenteel wordt de sport bowlen gedaan door 95 miljoen mensen in meer dan negentig landen wereldwijd, maar hoe begon het eigenlijk?

bowlen

De geschiedenis van bowling kan worden teruggevoerd tot het stenen tijdperk. Het eerste bewijs van het spel werd ontdekt door de Britse antropoloog Sir Flinders Petrie en zijn team van archeologen in Egypte in de jaren 1930. Daar ontdekte hij een collectie van voorwerpen in het graf van een klein kind. Dit bleek om primitieve vorm van bowlen te gaan. Echter, sommige mensen beweren dat het spel veel later is geëvolueerd. William Pehle, een Duitse historicus, beweerde dat het spel van bowling is ontstaan in Duitsland rond 300 na Chr. In Duitsland had het spel oorsprong als religieuze ceremonie. Ze gebruikten bowlen als test om te zien of iemand een zonde had begaan. Deze vorm van het spel, geïntroduceerd

door de Duitse monniken, bloeide als een gebruikelijke test van het geloof.

In Engeland werd rond het jaar 1100 begonnen met bowlen. In heel Engeland ontstonden verschillende varianten van jeu de boules, zoals half-kommen, kegelen en bowlen. De eerste schriftelijke vermelding van spel kom uit het jaar 1366. In deze referentie zou Koning Edward een verbod op het spelen van dit spel hebben uitgroepen onder zijn troepen. Het zou de overige troepen hebben afgeleidt van het boogschieten.. Later, tijdens het regime van koning Henry VIII, won het spel aan populariteit en werd het gespeeld als een symbool van adelijkheid en sociale status.

In Amerika is bowling populair sinds de koloniale tijd. Tijdens de 17e eeuw namen Engelse, Nederlandse en Duitse kolonisten hun eigen versies van bowling mee naar Amerika. Op dat moment bestond het spel uit negen pennen. Dit spel werd regelmatig gespeeld in een gebied van New York City nog steeds bekend als "Bowling Green".

Het Amerikaanse Congres Bowling werd opgericht op 9 september 1895 en is gecrediteerd met het standaardiseren van het bowlen in de Verenigde Staten en het organiseren van officiële competities. De Women's Bowling League volgde in 1917, onder de aanmoediging van eigenaar Dennis Sweeny.

Op March 15, 2011